Мариля Фалк, індолог зі Львова

Мариля Фалк – видатна науковиця-індологиня зі Львова

26 квітня 1906 року у Львові народилась одна з найбільших індологів (індознавців) двадцятого сторіччя – Мариля Фалк. Її твір “Il mito psicologico nell’India antica” (Психологічний міт у Стародавній Індії), виданий італійською мовою 1939 року, авторка працювала над ним з 1930-го, з часом був призабутий, однак його перевидання у 1986 році принесло неабияку славу авторці, на жаль, усамітнена у своєму маєтку в Шамоні-Мон-Бланк у Франції, Мариля непомітно покинула цей світ на 6 років раніше.

Багато білих плям у біографії цієї ерудованої жінки. Досі невідомо, де саме вона отримала шкільну й першу університетську освіту. А от про навчання у Сорбонні під керівництвом знаного вченого Жана Пшилуського згадують усі джерела, як і про Колеж де Франс, де Фалк продовжила студії.
Наукову діяльність дівчина розпочала в Римі та в Інституті сходознавства Варшавського університету. Друкувала статті у наукових виданнях, входила до Товариства польських сходознавців. У 1938 році виступила з рефератом на XX міжнародному конгресі сходознавців у Брюсселі. (Далі на “Малій сторінці”)

/ / / /

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *