Закоханість у Львів

(Ігор Роп’яник. Львів)

Поповнюється чаша життя Львова у статусі міста 761 роком.

Люблю числа, у дитинстві завжди успішно бавилась з цифрами на квитках у транспорті, намагаючись скомбінувати так, щоб дії над цифрами номера давали 100, використовувала всі знання, які мала на той час, рятувало іноді й те, що знала про нуль факторіал, який за означенням дає одиницю.

761 містить сімку, яка вважається щасливим числом, відомо, що вона оточує нас у просторі й часі постійно (сім днів тижня, сім кольорів веселки,  7 нот в октаві за діатонічною шкалою,  7 континентів (американський поділ, хоча варто додати про останні відкриття, які доводять, що Нова Зеландія – абсолютно самостійна одиниця), 7 класичних планет, 7 небес, 7 смертельних гріхів, “7 морів” (ідіома), 7 – число Бога у Древньому Єгипті…

Містичне 7  пов’язане з багатьма обрядами у греків, римлян, індусів, як і в нас, в Україні, ще з прадавніх часів, відразу згадуються 7 давніх руських богів…).

761 – просте число, а от при сумуванні своїх складових цифр у записі дає 14, тобто ще дві сімки, 7 відняти 6 дорівнює одиниці, останній цифрі числа 761, а, записавши 761 у двійковій системі, отримуємо 1011111001, яке містить 7 одиниць, значення синуса числа 761 (0,67027391814202) при заокругленні до першої цифри після коми дає сумою цифр 7 (0,7, тобто 0+7=7), як і значення косинуса – 0,74211378821482.

До речі, маємо спіральну галактику NGC 761   в сузір’ї, яке називається Трикутник.

Я святкую цьогоріч не так, як би мала, хоча, сидячи біля ліжка серйозно хворої мами, можу споглядати очима художників століть давніх та нинішнього тисячоліття наше місто… Зображень Львова стільки, ,,що й пером не описати”, зовсім різних та схожих між собою, серед них багато дорогих серцю, пам’яті. Тут  лише дещиця.

Вітаю, Львове!

(Підвівши мишку під ім’я, кожен отримує адресу розташування робіт)

Август Гаттон (середина 19 століття) – Львів наче виструганий до стану гострого олівця.

Антоній Лянґе (Антон Ланґе, 1774 – 1842) – Львів залюднений, галасливий, торговий.

Карл (Карел) Ауер, кінець 1830-х, літографія “Нижні Вали” (тепер просп. Свободи)(1837-1838) – Львів поважний, вишуканий.

Ерно Ерб (1878 – 1943) – Львів заклопотаний, стурбований, втомлений.

Альфред Каменобродський  – Львів вічний, впевнений, міцний.

Львів

Сергія Цемрюка – https://i2.wp.com/photo-lviv.in.ua/wp-content/uploads/2012/11/semriuk_05.jpg

І. Кухарського – https://sverediuk.com.ua/lviv-hudozhnik-kuharskiy-igor/)

Дениса Пучкова …

Вадима Аксьонова …

Дарії Зав’ялової…

Гунченко Світлани – http://kievgallery.com.ua/picture6699.html …

Микити (Нікіти) Манохина …

О, Львове!

P.S. Сьогодні один з художників, роботу якого я розмістила, жорстоко обурився, що не порадилась з ним, написавши, що не маю права висловлювати свої думки.  Я забрала цю річ одразу. Мені глибоко незручно, неймовірно неприємно та дуже боляче, якщо не сказати більше… Свого часу для своїх відео з роботами художників старалась просити дозволу. Цього разу, мабуть, перейшла межу.  Тепер дам скерування на роботи сучасних художників, а от розміщувати чужі роботи більше не буду. Вибачте, будь ласка, всі, мені здавалось, що таким чином допомагаю бачити те краще, високе, що створюється навколо. Я просто по-іншому бачу процес, на що ради нема… Єдине, що ніколи не зможу – не відчувати по-своєму, хто б і як мені це не радив, чомусь Бог такою мене вже створив, тож вибачайте. Просто не помічайте мене, якщо мої думки та відчуття вам чужі… З відкритим серцем, щиро, Галина

/ / / /

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    you may like this post